25 Nisan 2007

Mart 2007 Merkezi Yönetim Toplam Borç Stoku


Merkezi Yönetim toplam borç stoku, 2007 yılının Şubat ayına göre yaklaşık yüzde 3,5 oranında artarak 2007 yılı Mart ayı itibariyle 357,6 milyar YTL olarak gerçekleşmiştir. Toplam borcun 263,7 milyar YTL’lik kısmı iç borç, 93,9 milyar YTL’lik kısmı ise dış borçlardan oluşmaktadır. İç borçların toplam borç stoku içerisindeki payı yüzde 73,7 iken, dış borçların payı yüzde 26,3 olarak gerçekleşmiştir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

merhabalar santa maria,

blog yorummcuların belli bir konuya yorum yapmak yerine kendi yazılarını da yazabileceği, siz blog yazarlarının yazılarına yer verileceği, soru cevaplarla fikir alışverişinde bulunulabilecek ve dahi ekonomi alanında deneyim ve / veya eğitim sahibi bu insanların tanışıp birbirine başka alanlarda da yardımcı olabileceği bir forum oluşturmak istedim..

adresi;

http://ekogundem.forumup.com

Bunun dışında herhangi bir amacı olmayan ve henüz üyesi bulunmayan forumumuzu katılımlarınızla güçlendirmenizi ve sitenizde duyurarak okurlarınızı da haberdar etmenizi rica ediyorum.. şimdiden teşekkürler, umarım hepimiz için faydalı olur...

ozkanD

GİZ dedi ki...

Yeni blog dizaynınız hoş ve güzel olmuş takibe devam

Adsız dedi ki...

DEĞERLİ ARAŞTIRMACI,

19 OCAK 2007 TARİHLİ MY BORÇ STOKU TABLONUZU BIR KEZ DAHA GÖZDEN GECIRDIM ...
BURADA BANKALARIN DIŞ BORÇ,
ÖZEL SEKTÖRÜN DIŞ BORÇ
"MEVCUT SICAK PARANIN" MİKTARLARI
VE GELECEK ÜÇ VEYA 5 YILDA ÖDENECEK DIŞ BORÇ FAİZ MİKTARI BULUNMAMAKTA SANIYORUM
BU RAKKAMLARIDA KABACA YAZIP "GERÇEK DURUMU = DÖVİZE İHTİYAÇ DUYULAN DURUM ; SÜRE VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK BAKIMINDAN " GEREKLİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM...ACABA BU ŞEKİLDE BIR TASLAK TABLO YAPILDIĞINDA KISA-ORTA VE UZUN VADELI TOPLAM DIŞ BORÇ FIAZLERI ILE BIRLIKTE 600 MILYAR USD 'I GEÇEBİLİRMİ ?
İTHALAT RAKKAMININ ARTMASI AYNI ZAMANDA KDV VE GUMRUK VERGILERININ DE ARTMASINI İFADE EDIYOR BU BAĞLAMDA DÖVİZ KURLARININ ARTMASI VEYA DÜŞMESİ BÜTÇE ÜZERİNDE ÖNEMLİ BİR ROL OYNAMIYORMU ?

ESENLIKLER DILERIM...

HÜSNÜ KEMAL ÖZKAN